Presentie

Een duur woord voor ‘aanwezigheid’. Ik hou niet van dure woorden, maar het klinkt zo mooi; Presentie, Fotografie, Presentatie. En het dekt precies de lading van wat ik doe. Als je aanwezig bent voor de camera dan presenteer je jezelf op je best. Bij het maken van een goed portret nodig ik je uit om helemaal present te zijn.


Hoe laat ik mezelf zien? Hoe is het met mijn aanwezigheid in de wereld? Wie ben ik? Ben ik er echt? Of ben ik verzonken in mijn gedachten en overtuigingen tot op het punt dat ik niet meer echt kan luisteren en uit verbinding ben met de mensen om me heen? Dit zijn vragen die ik mezelf vaak gesteld heb. Naast mijn werk als fotograaf ben ik al jaren op zoek naar antwoorden.

“Hoe meer ik zoek en verdiep hoe meer er geen einde aan lijkt te komen. Inmiddels ben ik gaan begrijpen dat het niet om het doel gaat, maar om de weg.”

Ik ga er van uit dat iedereen alle wijsheid en kracht in zich heeft om helemaal zichzelf te zijn. Soms raken we alleen het contact met die bron kwijt. Ik ondersteun en begeleid processen van anderen op hun weg terug naar de bron. Ik vind het prachtig om mensen te zien opbloeien. En ben blij als ik daar aan kan bij dragen met mijn kennis, liefde en levenservaring.