Over mij

Mijn naam is Frank Kouws. Fotografie is altijd mijn passie geweest. Toen ik 8 was heb ik een keer de camera van mijn ouders meegenomen op een wandeling. Fotografie was een dure aangelegenheid. Dus nam ik me voor om één enkele foto te maken, zodat niemand het zou merken. Op een avond zaten we aan tafel en vroeg mijn moeder wie de camera had gebruikt. Ik werd rood in mijn gezicht. Het bleek echter dat de fotograaf een wel heel bijzondere foto was tegengekomen tijdens het ontwikkelen van het rolletje. Hij vroeg of hij deze in zijn etalage mocht hangen. Daarvoor in ruil kreeg mijn moeder de foto’s gratis mee. Van mijn eerste spaargeld kocht ik een camera…
Ik ben altijd op zoek geweest om het bijzondere te vinden in het alledaagse. De kleine dingen vind ik fascinerend. Iets wat je nog net vanuit je ooghoek kon zien en wat een onuitwisbare indruk achter liet. Een lichtje dat betovering brengt. Dit zijn zo een paar dingen die maken dat fotografie voor mij een prachtig vak is. Het wemelt om ons heen van inspirerende zaken en gebeurtenissen. Als ik met mijn camera op pad ben lijkt de wereld om mij heen zich als een geheim schouwspel te ontvouwen.
Ik ben gefascineerd door het principe van ‘Wu Wei’ of ‘Doen zonder te doen’. Het weglaten van dingen heeft me meer opgeleverd dan het toevoegen. Ik heb mij bekwaamd in Tai Chi en Qigong. Ik studeer Haptonomie en Taoïsme. En daarnaast leid ik meditaties en workshops zoals o.a. de AUM meditatie en Man/Vrouw-cirkel Nijmegen. Ook geef ik trainingen in spreken in het openbaar of voor een groep samen met Anne Spies van Spies & Spreken.

Werkwijze

Ik laat mijn creativiteit graag de vrije loop voor elk nieuw project.
Maar nog belangrijker vind ik het om dit in afstemming te doen met jou.
Goede afstemming voorkomt frustratie en teleurstelling.

Je kunt bij mij terecht voor:
– reclame en reportage fotografie voor commerciële doeleinden.
– portret-fotografie.
– een 1-minuut presentatie-filmpje over jou, wie je bent en wat je doet.
– training in spraak en expressie.
– begeleiding om dit allemaal meer vanuit jouw essentie te doen.
– verstevigen van jouw zelfvertrouwen